Comité van aanbeveling

Viktor Frankl Institut Wenen

De Academie voor Logotherapie is onderdeel van het Viktor Frankl Instituut Nederland en als zodanig geaccrediteerd door het Viktor Frankl Instituut Wenen.

Arjan Braam, Prof.dr. 

Arjan Braam (1969) is psychiater bij de crisisdienst Utrecht, opleider psychiatrie bij Altrecht GGZ en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Naast zijn klinische werk is hij sedert 1992 betrokken bij empirisch onderzoek naar verbanden tussen religie en psychiatrie bij ouderen in de Longitudinal Aging Study Amsterdam van de Vrije Universiteit. Hij publiceerde tal van bijdragen in de Nederlandse en Engelstalige vakliteratuur.

Timo Purjo, Prof.dr.

Doctor of Philosophy, Tampere University, Finland. Diplomate in Logotherapy, Viktor Frankl Institute of Logotherapy, Abilene, Texas, USA. President and head trainer of Viktor Frankl Institute Finland (https://www.logoteoria.net/). Logotherapist in private practice.

Accredited Member, International Association of Logotherapy and Existential Analysis (LTEA), Vienna, Austria and Visiting lecturer at Tampere University, Finland.

Vladimira Velički, Prof.dr.

Vladimira Velički, (PhD, Prof.) is verbonden aan de universiteit van Zagreb (Faculteit Teacher Education) en is gediplomeerd en geaccrediteerd als Logotherapeut. Zij is tevens geaccrediteerd lid van de International Association of Logotherapy and Existential Analysis (LTEA) in Wenen, Oostenrijk.

David Fortuin, Dr.

David Fortuin (1975) behaalde in 2001 zijn artsexamen en werkte langdurig in de GGZ; thans in Huisartsen Diemen Centrum. Van 2004 tot en met 2007 volgde hij de huisartsopleiding. In juni 2015 voltooide hij de tweejarige kaderopleiding palliatieve zorg. Dit is een specialisme dat zich bezighoudt met het begeleiden van chronisch zieken en mensen in de laatste levensfase. ‘Als huisarts kan je met patiënten van alle leeftijden een band opbouwen, persoonlijke aandacht geven en verder kijken dan alleen maar naar de ziekte of het probleem.’

 

Samenwerking

Stichting De Zaaier

De Academie voor Logotherapie kwam mede tot stand dankzij een financiële ondersteuning van Stichting De Zaaier, die als doestelling heeft: ‘het bevorderen van studie naar de mens in zijn psychologische en sociale aspecten en van zijn innerlijke belevingsmogelijkheden.’

Frankl Life Coaches

De Academie voor Logotherapie werkt samen met de Frankl Life Coaches: (Oud)studenten van de verkorte en volledige opleiding aan de academie kunnen hier kosteloos deelnemen aan intervisiebijeenkomsten